Kultura kulturní akce Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: O Braňanském posvícení se i letos soutěžilo v pojídání bramborových šišek a nechybělo ani tradiční porcování husy


BRAŇANY – V pořadí patnácté BRAŇANSKÉ POSVÍCENÍ uspořádala v sobotu obec Braňany a i letos čekal na návštěvníky bohatý kulturní program. I letos nesměla chybět tradiční soutěž v pojídání bramborových šišek s mákem ani tradiční porcování husy…

Letošní XV. BRAŇANSKÉ POSVÍCENÍ zvalo návštěvníky také na historické stánky a ukázky řemesel či na šermířské nebo sokolnické vystoupení. V rámci bohatého programu se návštěvníci mohli těšit i na fotokoutek či na country skupinu Průvan, vystoupení zpěvačky Kataríny Knechtové, zpěváka Jakuba Děkana nebo skupinu HOLKI. Moderátorem celé akce byl herec Michal Gulyáš. Od 20.00 hodin pak na taneční zábavě vystoupila skupina Free Band.

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný / JV press.cz

Po celý den na návštěvníky čekal bohatý program ale divácky nejžádanější bylo odpolední pojídání bramborových šišek. Soutěžilo se nejprve na dvě kola stylem vyřazení a do druhého se nakonec probojovali tři nejrychlejší jedlíci, kteří museli po spořádání šišek ještě vypít půl litru piva nebo minerálky. Nakonec na soutěžící čekala kola tři o nejrychleji snězený talíř pěti šišek. Soutěž i letos vyhrál Maxijedlík Jaroslav Němec.

Ještě před samotnou soutěží jedlíků se do šišek „pustily“ děti v dětském kole. A pojídače šišek následně vystřídalo tradiční porcování dvou hus… Na masu včetně nádivky si poté pochutnali zájemci z řad návštěvníků akce.

Patnácté Braňanské posvícení se letos opět vydařilo a povedlo. Návštěvníci si užili kulturní program a plno zábavy.

FOTOGALERIE…

Autor: Honza Vraný
Foto: Patrik Makula

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz