dobrovolní hasiči Dobrovolnictví HZS Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA SE ŠŤASTNÝM KONCEM: Pohřešovaného seniora z Kytlic na Děčínsku nalezl policejní psovod se služebním psem Erosem…


DĚČÍNSKO – Od úterního večera pátrali policisté na Děčínsku po pohřešovaném seniorovi. Dne 10. října 2023 přijali krátce před půl devátou večer policisté oznámení o pohřešování 68letého muže z Kytlic.  Muž vyrazil v dopoledních hodinách do lesa na houby směrem ke kopci Sokol v Kytlicích, ale zpět se do večerních hodin nevrátil.  

S ohledem na to, že hrozilo nebezpečí ohrožení jeho života, protože neměl u sebe potřebné léky, zahájili policisté okamžitou, rozsáhlou pátrací akci v terénu v lesním porostu v  okolí Kytlic s využitím vrtulníku letecké služby PČR.

Do pátrání po muži se okamžitě zapojily dostupné hlídky z obvodních oddělení PČR z České Kamenice a Krásné Lípy, pátrači ze služby kriminální policie, policisté z oddělení hlídkové služby a speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství PČR Ústeckého kraje  a psovod oddělení služební kynologie Krajského ředitelství PČR Ústeckého kraje.

Pátrací akce probíhala zhruba 2,5 hodiny a v čase 22:47 hodin vypátral pohřešovaného muže policejní psovod se služebním psem Erosem v lesním porostu.  Senior ležel v blízkosti neznačené lesní cesty a byl značně vyčerpán a podchlazen, ale komunikoval. Policistovi řekl, že upadl a není schopen pohybu.  Psovod ihned vyrozuměl ostatní kolegy. Policisté muži poskytli nezbytnou pomoc a namísto se dostavili také hasiči, kteří mu poskytli předlékařskou pomoc a muže transportovali na zpevněnou cestu k sanitnímu vozu. Zdravotníci seniora převezli do nemocnice.

Pátrací akce tak byla díky včasnému zásahu policistů úspěšná a se šťastným koncem.


Autor: por. Bc. Eliška Kubíčková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz