Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava Dopravní podnik HZS kolejiště Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Při střetu dvou tramvají v Plzni záchranáři vyhlásili traumaplán stupně II.B


PLZEŇ – Dnes ve 12:18 hodin se v Plzni na Karlovarské třídě nad zastávkou Pod Záhorskem srazila tramvaj linky č. 1 s tramvají linky č. 4. Při mimořádné události bylo dle informací Drážní inspekce zraněno 35 osob. Škoda na tramvajích byla odhadnuta na milion korun. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

V půl jedné po poledni vyjely jednotky ze stanic Košutka a Střed k nehodě dvou tramvajových souprav na Karlovarské třídě v Plzni. Hasiči zajistili místo nehody a asistovali ZZS s tříděním zraněných. Také jsme na místo přistavili evakuační autobus, do něhož byli umístěni lehce zranění, abychom je mohli převézt do nemocničních zařízení. Záchranáři vyhlásili traumaplán stupně II.B. vzhledem k velkému počtu zraněných.

Na místo vyjela 2x RV, 6x RZP, Vozidlo pro mimořádné události, mikrobus ZZS a inspektor provozu. Záchranáři na místě vytřídili celkem 29 osob, 5 účastníků nehody byly děti. Řidička tramvaje jako jediná utrpěla středně těžká zranění a byla transportována na urgentní příjem FN.

FOTOGALERIE…

Zranění byli transportováni do FN Plzeň-Lochotín – urgentní příjem; FN Plzeň-Bory – chirurgické oddělení; Mulačova nemocnice – chirurgické oddělení.

Přivolaní hasiči Hasiči zajistili místo nehody a asistovali záchranářům s tříděním zraněných. Také hasiči na místo přistavili evakuační autobus, do něhož byli umístěni lehce zranění, abychom je mohli převézt do nemocničních zařízení.

Zdroj: Drážní inspekce,
HZS a ZZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz