Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Středočeský Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet osobního vozidla s nákladním autem na Kladensku si vyžádal dva lidské životy


KLADENSKO – K vážné dopravní nehodě osobního vozidla s nákladním, k níž došlo dnes okolo 15. hodiny, na 30. km silnice I. třídy č. 7, v katastru obce Třebíz na Kladensku, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému. Střet těchto dvou vozů skončil s tragickými následky. 

Podle dosavadního šetření na místě policisté zjistili, že 52letá řidička se stejně starou spolujezdkyní cestovaly v osobním vozidle ve směru na Louny, přičemž řidička z přesně nezjištěných příčin přejela do protisměru a čelně se střetla s nákladní soupravou. 

Následky dopravní nehody jsou tragické. Po střetu, i přes veškerou snahu záchranářů, podlehla na místě vážným zraněním dvoučlenná posádka z osobního automobilu. 

Touto událostí se zabývají kladenští kriminalisté, kteří u obou zemřelých žen nařídili soudní pitvu a budou zjišťovat veškeré okolnosti dopravní nehody a její příčinu.

Místo dopravní nehody bylo zadokumentováno dronem. Komunikace byla obousměrně uzavřena po celou dobu záchranářských prací, šetření policie a dokumentace. Před 20. hodinou byla havarovaná vozidla z místa odtažena a poté byl provoz obnoven bez jakýchkoliv omezení.

INFORMACE OD HZS:

Dnes v patnáct hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu na silnici č. 7 poblíž obce Třebíz na Kladensku. Oznamovatel dále uvedl, že uvnitř osobního vozidla jsou zaklíněné osoby a z auta se kouří. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky z hasičské stanice Slaný a z centrální hasičské stanice Kladno a z důvodu možného požáru havarovaných vozidel také jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Klobuky. Vzhledem k doplňující informaci, že ve vozidle patrně cestují dvě osoby s dítětem, byla na místo v rámci mezikrajské výpomoci také vyslána dobrovolná jednotka Ústeckého kraje z Panenského Týnce, která je předurčená pro zásahy u dopravních nehod. Aktivován byl i vzlet záchranářského vrtulníku z ruzyňského letiště.

FOTOGALERIE…

Foto: Policie ČR a HZS Středočeského kraje

Po příjezdu první jednotky na místo bylo upřesněno, že došlo k čelnímu nárazu osobního vozidla do kamionu. O požár nešlo, zřejmě se po střetu zakouřilo z vystřelených airbagů. V osobním autě cestovaly dvě dospělé osoby, žádné dítě s nimi nebylo, převážely pouze kočárek a dětskou sedačku. Jedna osoba byla vyproštěna před příjezdem jednotek svědky nehody a byla už v péči zdravotnické záchranné služby. Lékař však po chvíli u této osoby potvrdil úmrtí. Zaklíněnou zraněnou osobu jednotky vyprostily pomocí hydraulického zařízení a předaly zdravotníkům, kteří ihned zahájili resuscitaci. Ta však nebyla úspěšná a lékař musel podruhé konstatovat exitus.

Hasiči zajistili místo nehody, udělali na obou vozidlech opatření proti vzniku požáru a zasypali únik provozních kapalin. Připravili také prostor na přistání vrtulníku, který nakonec odletěl prázdný. Dále pomohli řidiči při otáčení vězeňského autobusu, který stál těsně u nehody, aby mohl z místa odjet na náhradní trasu. Po 16. hodině, kdy dorazila kriminální policie, asistovali při vyšetřování. Před 18. hodinou pak přenesli obě těla do vozidla pohřební služby. O hodinu později ještě slánská jednotka spolupracovala při naložení vraku na odtahovou službu a po sbalení materiálu se jako poslední ze zasahujících vrátila na základnu.

Provoz na frekventované pozemní komunikaci mezi Slaným a Louny byl po celou dobu zásahu a vyšetřování zastaven. Policie ve spolupráci se silničáři řídila odklon po vedlejších komunikacích. Zálohu za slánskou stanici držela dobrovolná jednotka obce Zlonice, která byla připravena k případnému výjezdu na své zbrojnici.


Autor: por. Bc. Michaela Richterová
a por. Ing. Veronika Švorcová Mocová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz