Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Na silnici I/14 mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují u obce Běstviny se střetla dvě osobní auta s nákladním vozem!


RYCHNOVSKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR zasahují u nehody dvou osobních aut a jednoho nákladního na silnici I/14 mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují u obce Běstviny.

Nákladní vůz po střetu skončil převrácený na bok. Komunikace je zcela neprůjezdná. Přivolaní hasiči museli využít i vyprošťovací zařízení. Zranění jsou v péči záchranářů.

Nákladní vůz převáží chemickou látku, zajišťujeme ho, okolí by nemělo být ohroženo. Zasahuje i speciální technika – technický automobil chemický ze stanice Velké Poříčí, z centrální stanice Hradec Králové vyjel chemický kontejner a kontejner s nádržemi pro přečerpání ropných látek. Dopravu na místě odklání policie na objízdné trasy.

Účastníky nehody byla nakonec tři osobní vozidla a jedno nákladní – to převáželo v cisterně fenolformaldehydovou pryskyřici. Silnice I/14 je stále uzavřena, provádíme likvidační práce. Je potřeba přečerpat pohonné hmoty i obsah cisterny. Zásah potrvá ještě několik hodin.

Zjistili jsme, že část převážené látky unikla z jedné poškozené cisterny do okolního prostředí, další opatření řešíme s orgány ochrany životního prostředí.

Autor: redakce
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz