Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Sbor dobrovolných hasičů Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice Zprávy podle krajů ZZS

Při střetu tří vozidel na Frýdecko-Místecku se zranilo pět lidí


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly včera u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Informaci o střetu tří vozidel v obci Soběšovice přijali krajští operátoři před tři čtvrtě na dvanáct. Na místo události byly vyslány tři pozemní týmy – lékařský a dva zdravotnické, z havířovské základny.

Záchranáři ošetřovali celkem pět osob, které vozidlech cestovaly. Všem pacientům byla na místě události poskytnuta přednemocniční neodkladná péče – byli dle potřeby zajištěni imobilizačními prostředky, podanými léky, či kyslíkem.

Muž, jehož totožnost záchranáři v době zásahu neznali, musel být vyproštěn z havarovaného automobilu. Utrpěl život ohrožující poranění hlavy, hrudníku a horní končetiny. Další účastník, třiadvacetiletý muž, byl ošetřován s těžkým poraněním páteře. Oba pacienti byli následně transportováni sanitními vozidly do ostravského traumatologického centra.

Další dva muži (23 a 39 let) a devětapadesátiletá žena, utrpěli poranění v oblasti hrudníku, jejich stav byl středně závažný. Záchranáři je předali na chirurgické ambulanci v havířovské nemocnici.

Zdravotnická záchranná služba děkuje starostovi Soběšovic, který velmi flexibilně a ochotně poskytl bezprostředně po nehodě lehce zraněným a nezraněným účastníkům prostory knihovny, která se nacházela v těsné blízkosti místa nehody. Zajistil jim také pitný režim a umožnil vyčkat ve vyhřáté místnosti do příjezdu dalších sanitních vozidel.

HZS MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE: Událost byla na tísňovou linku ohlášena dvacet minut před polednem, operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanice Havířov se dvěma vozy.

Prvotní informace pro jednotky hovořila o zaklíněném člověku, toho se však z vozidla podařilo vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Ti zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, silnice byla po dobu zásahu uzavřena.

Zranění utrpělo pět osob, postarali se o ně zdravotníci, hasiči spolupracovali při ošetřování.

Drobný únik provozních kapalin jednotka zasypala sorbentem, po zadokumentování ze strany policistů hasiči uklidili komunikaci.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
a Jakub Kozák

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz