charita charitativní turnaj Dobrovolnictví Finance Kultura kulturní akce Pomáháme Pozvánka společenská akce Sport Technika tip redakce Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POZVÁNKA: Jedenáctým ročníkem letos pokračuje charitativní projekt Góly pro děti, který pořádá amatérský futsalový oddíl Lokomotif Ústí nad Labem…


ÚSTÍ NAD LABEM – Jedenáctým ročníkem letos pokračuje charitativní projekt Góly pro děti, který pořádá amatérský futsalový oddíl Lokomotif Ústí nad Labem. Za předchozích 10 let vybrali ústečtí sportovci přes 680 tisíc korun, které věnovali handicapovaným dětem ze Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením (SPMP), sídlící při Speciální ZŠ a MŠ Pod Parkem na Severní Terase.

Projekt Góly pro děti se skládá ze dvou částí – Velké charitativní aukce dresů, jež probíhá vždy na začátku listopadu na Facebooku (letos se v ní vybralo téměř 50 tisíc korun) a futsalového turnaje Lokomotif Cup. Ten se letos uskuteční 16. prosince a tradičně se ho zúčastní osm týmů z Ústecka, Děčínska a okolí.

„Peníze vybrané v rámci obou částí sečteme a jako každý rok předáme zástupcům SPMP. Používají je na vybavení speciálních místností, ale i na nákup rehabilitačních pomůcek pro děti,“ vysvětlil autor projektu a místopředseda FC Lokomotif Pavel Přibyl. Stejně jako loni, kdy se nakonec pro děti vybralo krásných 157 tisíc korun, si i letos pořadatelé připravili jednu třešničku na dortu. Turnajem totiž projekt nekončí a ve stejný den ho uzavře až taneční zábava v sále Horizontu na Severní terase.

„Právě tam slavnostně předáme šek zástupcům SPMP,“ doplnil Přibyl s tím, že vstupenky jsou již nyní k prodeji v kavárně v Albertu na Severní Terase nebo v internetovém předprodeji sítě smsticket. Hlavním lákadlem pro návštěvníky taneční zábavy je nejen skvělá zábava s kapelou Pop Master, ale také tombola o hodnotné ceny. Lidé v ní mohou vyhrát například zahraniční zájezdy či wellness pobyty. „Navíc pomohou dobré věci, protože kompletní výtěžek ze vstupného i z tomboly jde opět na podporu handicapovaných dětí z SPMP,“ uzavřel Přibyl.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz