Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Tragická nehoda uzavřela provoz na silnici I/11 u Milotic nad Opavou, zranění utrpělo i tříleté dítě


MILOTICE NAD OPAVOU – U vážné dopravní nehody převozové sanitky a osobního automobilu zasahovaly dvě jednotky hasičů včera odpoledne na silnici I/11 u Milotic nad Opavou na Bruntálsku. 

Událost byla na tísňovou linku ohlášena dvě minuty po půl čtvrté, k zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Bruntál a dobrovolná jednotka z Horního Benešova.

Už při příjezdu první jednotky na místo události probíhala resuscitace řidičky z osobního vozu, do které se hasiči rovněž zapojili. Lékař u ní však později konstatoval smrt. Zraněn byl i tříletý chlapec, do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Na obou havarovaných vozidlech zasahující hasiči provedli protipožární opatření a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin.

Na základě požadavku velitele zásahu byl aktivován tým posttraumatické péče, na místo tak za tímto účelem dorazili dva speciálně vycvičení příslušníci HZS Moravskoslezského kraje. S krizovou intervencí pomohl i jeden z dobrovolných hasičů, který je příslušníkem Policie ČR a rovněž je součástí policejního intervenčního týmu.

ZZS MSK: Šestatřicetiletá žena byla v okamžiku příjezdu záchranářů již mimo vozidlo, první pomoc jí poskytovali svědkové události a následně policisté. Posádky ZZS zahájily rozšířenou resuscitaci – pokračovaly v započaté nepřímé srdeční masáži, zajistily dýchací cesty a podávaly léky ve snaze obnovit srdeční činnost. Veškerá snaha však byla marná a zasahující lékařka po více než půl hodinovém úsilí konstatovala smrt. Žena na místě podlehla utrpěným mnohočetným poraněním.

Přednemocniční neodkladná péče byla poskytována tříletému chlapci, který byl při vědomí a mimo přímé ohrožení života. S podezřením na těžké zranění byl vrtulníkem transportován do ostravského traumatologického centra.

Autor: Jakub Kozák
a PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz