Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme senioři Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata

DOBRÁ ZPRÁVA: Psovod ve svém volnu zachránil ztracenou seniorku z Teplicka, kterou v rákosí u rybníka vyčenichala fena Kyra


TEPLICKO – Tu vyčmuchala jeho fena Kyra v rákosí u rybníka. Žena byla nalezena podchlazená, ale jinak v pořádku.

V neděli kolem 21 hodiny oznámila rodina z jedné obce na Teplicku, že pohřešují svou příbuznou, seniorku ve věku 86 let. Ta má navíc sníženou pohyblivost a chodí o holi. Když se jí zkoušela rodina dovolat, řekla jim nesrozumitelně, že upadla a neví, kde je.

Rodina jí hledala vlastními silami, ale vzhledem k zimě a tmě měli o svou příbuznou strach. Ihned se rozjela pátrací akce v terénu, který byl zúžen díky lokalizaci mobilního telefonu pohřešované. Ten se ale v průběhu pátrání vybil.

Několik desítek policistů hledalo seniorku v oblasti malhostického rybníka, řeky Bíliny a přilehlých porostů ve ztížených podmínkách, neboť panovala tma a místo není nijak osvětlené. Do akce se zapojil i psovod Pavel Gärtner, který měl v tu dobu volno, ale osud stařenky mu nebyl lhostejný. A zrovna on hrál ve vypátrání zásadní roli, kdy jeho fena Kyra vyčmuchala ženu ve strouze s rákosím blízko rybníka. Všichni zúčastnění si oddechli, když ve vysílačce před třetí hodinou ranní zaslechli, že žena byla v pořádku nalezena a je pouze podchlazená. Tentokrát mělo pátrání šťastný konec.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz