dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO DRAMA: Při požáru rodinného domu ve Stonavě na Karvinsku zachránili hasiči jednu intoxikovanou osobu…


KARVINSKO – Požár rodinného domu ve Stonavě na Karvinsku zaměstnal dnes pět jednotek hasičů. Zásah pak komplikoval špatně přístupný půdní prostor. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru rodinného domu, v úterý 28.11.2023 v 9:40 hod. Na místo události tak postupně vyjely profesionální jednotky hasičů ze stanic v Karviné a Havířově, spolu s nimi zasahovaly i dvě dobrovolné jednotky z Horní Suché a Stonavy, konečný dohled pak zajišťovala dobrovolná jednotka z Havířova.

Po příjezdu na místo události a následném průzkumu zjistily jednotky plamenné hoření nejen v druhém podlaží rodinného domu, ale i v půdním prostoru. Hasební práce, při kterých byly nasazeny dva vodní proudy, byly vedeny jak z vnější, tak z vnitřní části domu. Pro zásah z vnější části domu byl nasazen automobilový žebřík. Zásah komplikovala výška půdních prostor, která si vyžádala rozebrání části střechy pro lepší dodávku hasební látky. Hasiči provedli rovněž záchranu jedné intoxikované osoby, kterou předali do péče Zdravotnické záchranné službě.

Požár se podařilo lokalizovat během čtyřiceti minut, další dvě hodiny pak zabrala jeho likvidace.

Příčina požáru, jehož předběžná škoda byla vyčíslena na 950 tis. korun, je předmětem šetření.

Autor: Kamila  Langerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz