Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava Dopravní podnik drážní hasiči HZS kolejiště Krimi Policie Pomáháme Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: U střetu tramvaje se dvojicí chodců v ulici Národní v Praze zasahují záchranáři!


PRAHA – Složky Integrovaného záchranného systému ČR aktuálně zasahují u střetu tramvaje se dvojicí chodců v ulici Národní v Praze. Oba chodci jsou podle záchranářů ve vážném stavu a jeden z nich zůstal zaklíněn pod tramvajovou soupravou.

U nehody zasahují dvě hasičské jednotky. Poblíž střetu byla naštěstí posádka záchranářů, ta na místě nehody tak byla za minutu od volání na dispečink záchranné služby. Další 2 posádky RZP, a 2 lékaři na místo zamířili hned poté. Dle volání jsou oba chodci ve vážném stavu, jeden z nich zaklíněný.

EDIT: Na místě záchranáři pečují nakonec o 3 pacienty, dvě ženy a muže. Muž a žena okolo 60 let, oba ve vážném stavu! Oba zranění jsou tak na umělé plicní ventilaci, plná imobilizace, podány léky, tekutiny. Muž se ženou utrpěli mnohočetná poranění, muže navíc záchranáři museli resuscitovat. Další zraněná žena okolo 30let je při vědomí a má uraz hlavy. Na místě i nadále probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Tramvajový provoz je v uvedeném úseku pozastavený. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Praha
a ZZSHMP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz