HZS Krimi Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

U požáru částečně obydleného hospodářského objektu na Vsetínsku zasahovalo šest hasičských jednotek


VSETÍNSKO – Zásah u požáru pro hasiče nekončí uhašením plamenů, ale jednou z důležitých činností po uhašení je dohlídka nad požářištěm. Ta se může v případě většího rozsahu protáhnou na mnoho hodin nebo i dní. Až večer proto skončil pro dobrovolné hasiče zásah u požáru částečně obydleného hospodářského objektu, ke kterému došlo v Tylovicích, místní části Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku.

Krátce po ohlášení požáru a výjezdu prvních jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu a na místo tak vyjel i územní řídící důstojník. Po příjezdu hasiči zjistili, že uvnitř objektu hoří uskladněné dřevo na topení. Na místě byl uživatel objektu, který se nadýchal kouře a byl odvezen k ošetření do nemocnice. Kouře se nadýchali také dva obyvatelé sousedního objektu, které na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu. Část dřeva vynosili na dohašení ven a v objektu dohašovali skrytá ohniska.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který svou práci neměl vůbec lehkou, protože uživatele objektu nebylo možno na místě vyslechnou. Příčina vzniku požáru tak zůstává v šetření. Předběžně stanovená škoda přesáhne 50 tisíc korun.

FOTOGALERIE…

🚒 Zasahující jednotky:

HZS Valašské Meziříčí

JSDHO Horní Bečva

JSDHO Hutisko – Solanec

JSDHO Rožnov pod Radhoštěm

JSDHO Tylovice

JSDHO Vigantice

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz