Doprava Moravskoslezský Pomáháme senioři Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Zimní zásah u seniora s dechovou tísní v Beskydech komplikoval sníh! Záchranáři museli muže k sanitě dopravit na sáňkách


BESKYDY – Zimní počasí někdy práci záchranářů komplikuje a občas vyžaduje také ne zcela standardní řešení při ošetřování či transportu pacienta. Jeden z takových zásahů se odehrál včera dopoledne na Frýdecko-Místecku. Po půl deváté přijali krajští operátoři tísňové volání z třinecké části Guty. Nahlášena byla dechová tíseň u pacienta seniorského věku.

Posádka rychlé zdravotnické pomoci nemohla z důvodu zasněženého terénu dojet až k domu, který se nalézal na odlehlém místě a k nemocnému tak poslední úsek cesty absolvovala pěšky. Čtyřiaosmdesátiletý muž trpěl zhoršujícími se dechovými obtížemi a po prvotním ošetření byl nutný jeho transport do nemocnice.

Foto: ZZS MSK

Pro dopravu k sanitnímu vozidlu využili záchranáři netradičního prostředku, který byl na místě k dispozici – sáněk. Na nich absolvoval prvních zhruba čtyři sta metrů úzkým chodníčkem a následně zasněženou cestou, naštěstí spolupracující pacient, bez větších obtíží. Poté již byl uložen ve vyhřátém sanitním vozidle a záchranáři jej předali do další léčby v třinecké nemocnici.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz