Auto-Moto Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Složky IZS Středočeský stroj sypač Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Meteorologové rozšířili výstrahu výstraha před mrznoucími mlhami na zítřejší ráno


ČESKO – V noci na úterý a v úterý ráno a dopoledne opět meteorologové očekávají tvorbu mlh, které mohou být i mrznoucí. Nejčetnější budou na Moravě, kde se budou tvořit místy. Meteorologové tak i v noci na zítřejší ráno vydali výstrahu na mrznoucí mlhy!

Ojediněle pak mrznoucí mlhy meteorologové očekávají i v Čechách, zejména v severních a severovýchodních. Při mlze nebo v blízkosti vodních toků se může na komunikacích vytvářet námraza nebo jíní a způsobovat jejich kluzkost.

Během úterního dopoledne se budou mlhy většinou rozpouštět, nejdéle se opět udrží na střední Moravě. Kluzkost vozovek může zejména v zastíněných lokalitách přetrvávat po většinu dne. Trvá tak výstraha před mrznoucími mlhami. Sjízdnost dálnic a silnic I. třídy hlídají naši dispečeři včetně externích dodavatelů zimní údržby. Probíhá například preventivní posyp.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz