dobrovolní hasiči HZS Královehradecký Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár skládky u Borohrádku si vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu


BOROHRÁDEK – Na krajské operační a informační středisko bylo v pondělí, krátce po 14 hodině nahlášeno plamenné hoření štěpky na skládce v Borohrádku. Operační důstojník na místo zásahu vyslal jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

Po příjezdu jednotek bylo průzkumem zjištěno, že jde o požár štěpky v rozsahu cca 500m3. Zaměstnanci se snažili štěpku rozhrnout a prolít před příjezdem hasičů, ta se naopak ještě více rozhořela. Pomocí bagru jsme rozhrabali štěpku a prováděli hašení dostatečným množstvím vody. Bylo zřízeno čerpací stanoviště na nedalekém Písníku Na Zamlýní. Velitel zásahu vyhlásil lokalizaci v 15:12h. Poté došlo k redukci sil a prostředků a snížení stupně požárního poplachu. Zásah byl ukončen krátce po 22h. Velitel nařídil dohled pověřenému zaměstnanci firmy. Zásah probíhal ve spolupráci s HZS Pardubického kraje a jednotkami dobrovolných hasičů Pardubického kraje.

Po dohodě s majitelem vyhodnotil vyšetřovatel příčin požáru jako beze škody. Příčinou vzniku požáru je samovznícení štěpky.

Zasahovaly jednotky profesionálních hasičů CHS Hradec Králové, HS Rychnov nad Kněžnou a HS Holice a jednotky dobrovolných hasičů Borohrádek, Kostelec nad Orlicí, Týniště nad Orlicí, Častolovice, Čermná nad Orlicí, Albrechtice nad Orlicí, Horní Jelení a Choceň.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Foto: Jiří Václavík/HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz