Jihomoravský Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Příspěvky na sociálních mají pro autory i z Jihomoravského kraje vážné důsledky!


JIHOMORAVSKÝ KRAJ – I jihomoravští policisté se zabývají v souvislosti s tragickým předvánočním útokem v Praze výhružkami na sociálních sítích. Během svátků se jim povedlo vypátrat a zadržet několik autorů příspěvků:

První z nich napsal na sociální síť, že hodlá vystřílet jedno z center zábavy v Brně. Tam byl zadržen ostrahou a převzali si ho přivolaní policisté. Zbraň neměl a policistům sdělil, že to nemyslel vážně. I tak ho zřejmě nemine stíhání minimálně za šíření poplašné zprávy.  K jeho výzvě se dle komunikace hodlal připojit později zjištěný mladistvý muž z Brna. I s rodiči byl zaskočen, když se policistům za několik hodin podařilo zjistit jeho totožnost a zaklepali u něj doma. S kriminalisty spolupracoval, zbraň u něj nebyla nalezena. Oba dva mladiství přišli o svůj mobilní telefon, který byl zajištěn pro účely trestního řízení.

Několik dalších hodin usilovné práce a pátrání zabralo kriminalistům vypátrání a zadržení muže, který vyhrožoval na sítích ve skupině, která řeší revizory pražského dopravního podniku. Přesto, že si dodatečně uvědomil závažnost svého  jednání a negoval reálnost hrozby, i on je podezřelý z nebezpečného vyhrožování.

Blanenští policisté se věnují šetření případu ženy, která na operační středisko v úterý večer napsala zprávu, ze které vyplývá podpora čtvrtečního útoku na pražské filozofické fakultě. O hodinu později vypátrali policisté jednapadesátiletou ženu v jejím bydlišti na Blanensku. Okolnosti případu nyní policisté zjišťují.  

Znovu zdůrazňujeme, že podobné jednání  na sociálních sítích je velmi problematické a autorům příspěvků hrozí trestní stíhání.    

Autor: mjr. Pavel Šváb

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz