dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Nezaradené Policie Pomáháme Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Celkem záchranáři v Praze za noční během silvestrovských oslav zpracovali a realizovali 229 událostí, ve srovnání s loňským rokem byl počet o cca 10 % nižší


PRAHA – Celkem záchranáři v Praze za noční během silvestrovských oslav zpracovali a realizovali 229 událostí, ve srovnání s loňským rokem byl počet o cca 10 % nižší. Dominující příčinou výjezdů byly zdravotní potíže nebo úrazy (včetně napadení) vzniklé v souvislosti s požitím alko, případně pádem.

Asistence na Václavském i Staroměstském náměstí byla nad ránem ukončena. Celkově kolegové ošetřili 28osob z čehož 13 bylo následně transportováno do ZZ.Úrazů pyrotechnikou stále 7.Celkově jsme zatím za noční službu řešili 45 případů, které více či méně souvisely s oslavami nového roku.

V souvislosti s Novoročními oslavami vyrazili v prvních hodinách záchranáři k cca 20 případům. V centru v rámci speciálního opatření (Václavské a Staroměstské n.) ošetřeno 12 pacientů. Úrazy způsobeny zábavní pyrotechnikou byly zatím 2 z toho jeden bude mít jistě trvalé následky.

Nyní už je ošetřených na obou náměstích 25 z toho pouze 10 lidí bylo nutné převézt do nemocnice k další péči. Ostatní byli po ošetření, převážně drobných úrazů, ponecháni na místě bez nutnosti převozu do ZZ. Úrazů od pyrotechniky celkem 7.

Zdroj: ZZSHMP

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz