Krimi Městská policie Policie Pomáháme Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: V Mostě o silvestrovské noci střílel muž slepými náboji ze střelné zbraně!


ÚSTECKÝ KRAJ – Jako každý rok, tak i poslední den roku 2023 se policisté v Ústeckém kraji připravovali na oslavy v souvislosti s přechodem do nového roku. V rámci celorepublikového opatření dohlíželi na hladký průběh silvestrovské noci, ale i na různé kulturní akce a koncerty pořádanými městy.

Během silvestrovské noci přijali na operačním středisku Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje 200 telefonních hovorů na tísňovou linku 158. V loňském roce to bylo 220 hovorů i v roce 2021 byl počet volajících zhruba obdobný.

Policisté v Ústeckém kraji řešili zpravidla fyzické potyčky, kde zpravidla hlavní roli sehrál alkohol. Naštěstí během těchto potyček nebyl nikdo vážně zraněn a v rámci šetření se jednalo o přestupková jednání. Policisté operačního střediska zaevidovali několik stížností na rušení nočního klidu spojenou s hlasitou hudbou. Několik oznámení bylo majetkového charakteru. Hlídka vyjížděla v Chabařovicích k požáru dílny. Odtud byla převezena jedna osoba do nemocnice, protože se nadýchala kouře.

V Mostě krátce po půlnoci jeden slavící muž střílel slepými náboji ze střelné zbraně. Toho policisté zadrželi a věc se prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. V cele skončil i muž z Ústí nad Labem, který v Chabařovicích fyzicky napadl policejní hlídku a je podezřelý z přečinu útoku na veřejného činitele. Během silvestrovské noci nedošlo k žádné tragické dopravní nehodě, nebyl spáchán žádný závažný trestný čin a nikdo nebyl vážně zraněn.

Z pohledu závažnosti těchto událostí lze hodnotit přechod z roku 2023 na začátek letošního roku jako poměrně klidný.

Autor: por. Václav Krieger

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz