Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Pardubický Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár karavanu v Újezdu u Sezemic na Pardubicku likvidovaly tři jednotky hasičů


PARDUBICKO – Požár karavanu likvidovaly tři jednotky hasičů v pondělí 8. ledna brzy ráno v Újezdu u Sezemic na Pardubicku. Plameny kompletně zničily karavan, který byl na zahradě u rodinného domu.

Hasiči dostali požár pod kontrolu za patnáct minut od oznámení události na tísňovou linku a za dalších 6 minut byl zcela zlikvidován. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že požár způsobila baterie do automobilu, kterou její majitel nabíjel od pátečního dne. „Muž byl baterii zkontrolovat v sobotu a v pondělí časně ráno způsobila požár,“ říká vyšetřovatel hasičů por. Bc. Aleš Janda, DiS., z HZS územního odboru Pardubice.

Muž při zpozorování požáru běžel ke karavanu a z úložného prostoru vyndal propan butanovou lahev. Otevřel dveře karavanu a chtěl požár likvidovat hasicím přístrojem. To se mu už ale přes velké plameny nepodařilo. Požár zkrotili a plameny zlikvidovali až přivolaní hasiči. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz