dobrovolní hasiči havárie HZS Karlovarský Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Muže, kterého včera strhla voda v dole Jeroným na Sokolovsku, nalezli záchranáři bez známek života


SOKOLOVSKO – V dole Jeroným na Sokolovsku byla v nočních hodinách odčerpána voda v místě, kde došlo k náhlému zaplavení. Následně bylo nalezeno tělo pohřešovaného muže, bohužel bez známek života…

V dole Jeroným včera prováděli dva muži v rámci svého zaměstnání průzkum, při kterém se protrhla stěna, ze které se začala valit voda. Jednoho z mužů „strhla” voda s sebou, druhý dokázal utéct. Po muži usilovně pátraly složky Integrovaného záchranného systému ČR.

V nočních hodinách se podařilo odčerpat zhruba tři metry vodního sloupce, po odčerpání bylo nalezeno tělo pohřešovaného muže, kterému již nebylo možné pomoct. Hasiči provedli jeho vyproštění a transport z podzemních prostorů. Zásah byl ukončený před druhou hodinou v noci.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Karlovarského kraje

V dole Jeroným je dokončena stabilizace poškozených částí, začalo čerpání zaplaveného prostoru, aby mohlo pokračovat pátrání po pohřešovaném muži. Na místě je nasazeno deset jednotek hasičů a týmy báňských záchranářů. Připraveni jsou policejní potápěči.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje
a Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz