Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Liberecký Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zprávy podle krajů

Ranní silné sněžení zkomplikovalo dopravu zejména na Českolipsku a Jablonecku…


LIBERECKO – Ranní sněžení zasáhlo velkou část Libereckého kraje. Problémy na komunikacích jsou v současné době hlášeny především na Tanvaldsku. Silné sněžení zasáhlo Tanvaldsko a s obtížemi sjízdné jsou komunikace ve směru na Desnou a Smržovku.

Hlavní komunikace na Českolipsku (ve směru na Kamenický Šenov a Prácheň) jsou po chemickém ošetření průjezdné. Dbejte však zvýšené opatrnosti. 

Doprava byla na mnoha místech omezena z důvodu havárií nebo uvázlých automobilů a kamionů. Omezení je například na komunikaci Novoveská v Jablonci nad Nisou, blokuje ji od 7. hodiny ráno kamion. Neprůjezdná je také komunikace v Horní Libchavě na Českolipsku, číslo 26211 na obec Slunečnou. Uvázla zde tři vozidla. Omezení je v současné době také na Luhovské křižovatce ve směru na Jablonné v Podještědí. Komunikace II/278 ve směru do Stráže pod Ralskem je také obtížně průjezdná. 

Problémy zůstávají také na obchvatu Nového Boru na komunikace I/9 ve směru na Kamenický Šenov, dopravu zde omezují uvízlé kamiony. Komplikace jsme zaznamenali kolem sedmé hodiny také ve směru na Prácheň. 

Policisté v průběhu včerejšího dne a dnešního rána evidovali více jak dvě desítky dopravních nehod. 

Jezděte opatrně. 


Autor: por. Bc. Vojtěch Robovský

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz