Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Muž na Novojičínsku se vážně zranil při pádu ze střechy


NOVOJIČÍNSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera ráno u vážně zraněného muže na Novojičínsku. Před osmou hodinou přijali pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska informaci o pádu ze střechy ve Frenštátu pod Radhoštěm.

K zásahu ihned vyjely dva pozemní týmy z nedaleké základny a první záchranáři byli na místě šest minut od přijetí výzvy. K misi byl vyslán rovněž vrtulník LZS z Ostravy.

Sedmatřicetiletý muž měl podle informací, které mají záchranáři k dispozici, spadnout ze střechy, z výšky okolo šesti metrů, když čistil solární panely. Zůstal při vědomí, prvotní lékařské vyšetření však ukázalo podezření na velmi vážné poranění páteře. Pacient byl zajištěn krčním límcem a pánevním pásem. Za pomoci vyprošťovacího rámu jej posádky uložily do podtlakové matrace a poskytly mu tepelný komfort. Po podání léků a infuzních roztoků byl za stálé monitorace základních životních funkcí letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz