dobrovolní hasiči HZS Karlovarský Krimi Městská policie Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V Chodově na Sokolovsku hořel byt! U požáru zasahovalo sedm hasičských jednotek


CHODOV – U požáru bytu v Chodově na Sokolovsku zasahovalo sedm jednotek hasičů. Hořelo ve 4. patře, z horních dvou pater hasiči s policisty evakuovali 22 osob. Hasiči nasadili také výškovou techniku.

Před pátou hodinou ráno vyjížděli hasiči k hlášenému požáru bytu v Chodově. Hořelo v bytě ve 4. patře, mimo zasažený byt se požár nerozšířil. Dům má celkem šest pater, horní dvě para nad místem požáru byly zakouřené, hasiči tak z horních pater evakuovali 22 osob. Přistavený pro ně byl u domu evakuační autobus.

Samotný požár se podařilo zlikvidovat během několika desítek minut, evakuovaní obyvatelé domu se po odvětrání mohli do svých bytů vrátit zhruba po jedné hodině. Byl vyhlášený II. stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. Jedna osoba se nadýchala kouře a převzala si ji záchranná služba. Příčina požáru je i nadále v šetření policie a vyšetřovatele hasičů.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz