Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Přes naše území postupuje slabá studená fronta, na které se může místy vyskytovat slabý déšť, který může namrzat a vytvářet slabou ledovku


ČESKO – Přes naše území postupuje k JV slabá studená fronta, na které se může místy vyskytovat slabý déšť, který může na podchlazeném zemském povrchu namrzat a vytvářet slabou ledovku. Výstraha před ledovkou platí pro celé území Čech a západní polovinu Moravy do 11. hodiny dopolední.

Teploty se kolem 4. hodiny ranní pohybovaly v širokém rozpětí, nejčastěji však od +2 do -2 °C, tepleji je v Krušných horách, na Šumavě, na Frýdlantsku a Jesenicku, tam je kolem +4 °C. Nejvyšší teplotu hlásí Kašperské Hory, a to +7,2 °C.

Připojena je mapa aktuálních teplot. Maximální teploty se budou v těchto dnech držet kolem 5 °C. Ke konci týdne se ale výrazně oteplí a rozfouká se čerstvý vítr. Maxima se v sobotu a v neděli budou pohybovat mezi 7 a 12 °C. Neděle bude navíc poměrně deštivá.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz