Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou dopadli muže, který se zbraní přepadl čerpací stanici v Dolní Poustevně na Děčínsku


DOLNÍ POUSTEVNA – Rumburští kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou dopadli muže, který se zbraní přepadl čerpací stanici v Dolní Poustevně na Děčínsku. Při následné domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, kterou muž při přepadení použil a byla také zajištěna část odcizených peněz. Muž byl obviněn a je vyšetřován vazebně.

Rumburští kriminalisté od  zhruba poloviny ledna letošního roku usilovně pracovali na objasnění případu  loupeže na čerpací stanici v Dolní Poustevně. V pátek 12. ledna, krátce před 19. hodinou  přišel na benzínku maskovaný muž a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval po obsluze vydání veškeré finanční hotovosti. Poškozená žena z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala.  Poté muž z benzínky odešel.

Po oznámení celé události se rozběhlo policejní šetření,  které vedlo ke zdárnému konci. Na základě šetření rumburských kriminalistů a vyhodnocení zajištěných stop byl minulý týden podezřelý muž zadržen na Děčínsku. Vzhledem k tomu, že podezřelý z loupeže měl být ozbrojen střelnou zbraní, byla k jeho zadržení povolána Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, která jej zadržela v místě bydliště. Při následné domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, kterou muž při přepadení použil a byla také zajištěna část odcizených peněz.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 57letého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu loupež. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, kterému soud vyhověl. Obviněný muž si tak nyní musí na vynesení rozsudku  počkat ve vazbě. V případě uznání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. 


Autor: por. Bc. Eliška Kubíčková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz