dobrovolní hasiči HZS Královehradecký Krimi Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Likvidaci požáru v bytě v Hradci Králové komplikovalo množství nashromážděného odpadu


HRADEC KRÁLOVÉ – Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány v neděli v podvečer kvůli ohlášenému požáru v jedné z bytových jednotek v nejvyšším patře (8. NP) bytového domu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Z bytu měl vycházet podle oznamovatelů kouř, ten se pak dostal i do společných prostor na chodbu domu.

Majitel bytu se nejprve dostal ven, ale hasiči po cestě k zásahu dostali informaci, že se opět vrátil do bytu pro psa a už nevychází. Podruhé už tak osobu z požárem zasaženého bytu zachránila zasahující jednotka hasičů a předala ho do péče posádky ZZS. Majitelův pes byl nakonec v pořádku.

Mezitím další jednotky odvětrávaly prostory domu a evakuovaly osoby z okolních bytů. Celkem bylo evakuováno 10 osob, které se mohly po uhašení požáru vrátit zpět do svých domovů. Požár se mimo zasaženou bytovou jednotku nerozšířil. Práci hasičů při hledání ohniska a dohašování komplikovalo množství nashromážděného materiálu a odpadu, kterého byly v bytě plné místnosti i chodby.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS KHK

Příčinou požáru bylo zřejmě nedbalostní jednání. Způsobená škoda byla odhadnuta na asi 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 3 miliony korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice Hradec Králové – Pražská a jednotky sboru dobrovolných hasičů města Hradec Králové z Třebše a Malšovy Lhoty. Zálohy na svých zbrojnicích držely pro případ jiné mimořádné události JSDH Černilov a Hradec Králové – Plácky.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz