dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: V Kladně zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému u pádu osoby do výkopu


KLADNO – Před devátou hodinou ranní zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému ČR v Kladně u pádu osoby do výkopu.

Osobu přivolaní hasiči pomocí transportních prostředků a místního jeřábu vynesli z výkopu a předali do péče záchranářů. Po celou dobu záchranných prací hasiči spolupracovali se zdravotníky záchranné služby ČR. Na žádost o spolupráci od Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje vyjela jednotka z centrální hasičské stanice Kladno k pádu pracovníka do výkopu na stavbě železniční trati.

Výkop byl hluboký devět metrů a byl zajištěn mohutným ocelovým pažením. Lezecké družstvo sestoupilo spolu s posádkou zdravotnické záchranné služby po nastavovacím žebříku do výkopu ke zraněné osobě. Po prvotním ošetření byla osoba zafixována ve vakuové matraci a přenesena na transportní nosítka.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Hasič lezec byl spolu se zraněnou osobou na nosítkách zavěšen pomocí lan na hák stavebního jeřábu a vyzvednut z výkopu. Pacient byl poté transportován do nedaleké Oblastní nemocnice Kladno.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz