dobrovolní hasiči HZS Krimi Nezaradené Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Ranní požár střechy rodinného domu v Českém Brodě na Kolínsku zaměstnal hasičské jednotky


KOLÍNSKO – Před čtvrtou hodinou ranní vyjeli hasiči k nahlášenému požáru střechy rodinného domu v Českém Brodě na Kolínsku. Požár zasáhl plochu 10×15 metrů. K jeho likvidaci museli hasiči nasadit několik vodních proudů včetně jednoho z výškové techniky. Uvnitř objektu byla nalezena jedna osoba, která byla po kontrole zdravotnickou záchrannou službou ponechána na místě.

Jelikož bylo zapotřebí většího počtu jednotek k rozebírání střešní konstrukce, stropu mezi bytovou jednotkou a půdou, vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek, rozhodl velitel zásahu o zvýšení poplachového stupně na druhý. Požár se podařilo dostat pod kontrolu a jeho lokalizace mohla být nahlášena v půl šesté. Kolem šesté hodiny byl počet jednotek na místě redukován a poplachový stupeň snížen na základní.

Příčinou požáru byl zkrat na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, hasiči svým včasným zásahem uchránili hodnoty ve výši dalších šesti milionů.

FOTOGALERIE…

Zasahující jednotky:

HZS Středočeského kraje: Český Brod, Kolín, Říčany

JSDH Středočeského kraje: Břežany II., Kostelec nad Černými Lesy, Kounice, Pečky, Rostoklaty, Škvorec, Úvaly

K zachování akceschopnosti byla českobrodská stanice zálohována jednotkou Kostelec nad Černými Lesy, která držela pohotovost na vlastní zbrojnici.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz