dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Šest hasičských jednotek likvidovalo požár byt na ústeckém sídlišti Mojžíř! Nadýchalo se deset lidí včetně dětí


ÚSTÍ NAD LABEM – Složky Integrovaného záchranného systému ČR vyjely dnes odpoledne k požáru bytu v ulici Jindřicha Plachty v Ústí nad Labem – Mojžíři, který byl hasičům ohlášen ve 14:39 hodin. Byl oznámen požár bytu ve třetím patře.

Na místo vyjelo šest hasičských jednotek. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu jejich počtu. Proběhla evakuace lidí z bytů. Z horních pater panelového domu jsme vyvedli 10 osob, které se nadýchaly kouře. Jednalo se o 6 dospělých a 4 děti. Záchranná služba je ošetřila a transportovala do nemocnice.

V době příjezdu prvních jednotek byl téměř celý byt zasažen požárem. Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za 25 minut od vyhlášení poplachu. Hasiči provedli odvětrání domu, kontrolu okolních bytů a krátce před 16. hodinou se obyvatelé začali vracet do svých domovů. Úřad městského obvodu Neštěmice zajistil ubytování rodině, jejíž byt zasáhl požár.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz