Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Tři lidé v Moravskoslezském kraji zemřeli včera při dvou tragických dopravních nehodách


MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – U dvou tragických nehod, v průběhu dvou hodin, zasahovali hasiči v Moravskoslezském kraji. Při nehodách přišli o život celkem tři lidé, u jedné nehody museli hasiči řidiče z vozu vyprostit pomocí vyprošťovacího nářadí. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o první nehodě, která se stala v Orlové, v 16.34 hod. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné. Druhou tragickou nehodu, která se stala v Loučce, místní části Nového Jičína, přijali operátoři pět minut před osmnáctou hodinou. Vysláni byli profesionální hasiči z Nového Jičína se dvěma zásahovými vozy.

V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt.

V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu. Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt.

Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné.

ZZS MSK:

Dvě oběti dopravní nehody na Karvinsku: Tři týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes, v pondělí 19. února odpoledne, u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Krajské zdravotnické operační středisko bylo po půl páté prostřednictvím linky tísňového volání informováno o nehodě osobního automobilu v Orlové, které mělo narazit do stromu. Na pomoc byly vyslány dvě pozemní posádky – ze základen v Orlové a Karviné, stejně jako ostravští letečtí záchranáři.

Devatenáctiletý mladík, který ve vozidle cestoval, utrpěl se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů.

Druhý pacient stejného věku utrpěl mnohočetná poranění a nejevil po nehodě známky života. Posádky ZZS u něj prováděly rozšířenou resuscitaci. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit jeho krevní oběh a zasahující lékaři museli konstatovat jeho smrt.

Smrtelná nehoda v Novém Jičíně: Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje zasahovala v pondělí 19. února večer u smrtelné dopravní nehody v Novém Jičíně. Před osmnáctou hodinou byla nahlášena havárie osobního automobilu v novojičínské části Skalka. Na místo události vyjela posádka rendez-vous a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Muž středního věku zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Po vyproštění u něj posádky ZZS zahájily resuscitaci s cílem obnovit jeho srdeční činnost. Lékaři zajistili dýchací cesty, provedli akutní ošetření hrudníku a podávali potřebné léky. Veškerá snaha však byla marná a pacient podlehl mnohočetným poraněním trupu a končetin, která utrpěl.

Autor: Lukáš  Popp
a PhDr. Lukáš Humpl 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz