Finance Kultura kulturní akce politici Politika Pomáháme Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

INFORMUJEME: V Mostě se chystá demonstrace proti necitlivé rekonstrukci kulturního domu Repre a stěhování stávající knihovny!


MOST – V Mostě se chystá demonstrace proti necitlivé rekonstrukci kulturního domu Repre a stěhování stávající knihovny! Akci pořádá Adam Malý z The most Most v úterý 27. února od 17.00 hodin u budovy Repre.

„Přípravy města k destruktivní rekonstrukci KD Repre a k přesunu knihovny vrcholí, a i přes nárůst veřejné kritiky nás stále město nebere vážně! Vyjádříme proto náš nesouhlas veřejně v úterý 27.2. od 17:00 hodin. Sejdeme se u budovy KD Repre z boku směrem k magistrátu,“ dodávají organizátoři demonstrace.

„Pozvěte na demonstraci své přátele, vyrobte si transparenty  a dorazte! Musíme být slyšet!“ dodávají pořadatelé akce z The most Most.

Statutární Město Most na dnešní večer chystá speciální „debatu“ s primátorem města Mostu Markem Hrvolem a senátorem za Mostecko Janem Paparegou. „Jaký osud měl kulturní dům Repre od roku 2010? Proč město nevyhlásilo architektonickou soutěž? K čemu a komu bude po rekonstrukci Repre sloužit? Nejen na tyto otázky dostanete odpovědi v debatě s primátorem města Mostu Markem Hrvolem a senátorem za Mostecko Janem Paparegou. Sledujte nás 👩‍💻dnes večer ve 20:00 hodin!“ zve čtenáře na sociální síti Statutární město Most. Někteří diskutující v komentářích ale oponují, že nepůjde o žádnou skutečnou „debatu,“ když o Repre budou diskutovat pouze Paparega s Hrvolem bez oponentů. „Jedná se spíše o rozhovor a prezentaci informací od roku 2010, kdy se Repre prodalo a odpovědi na dotazy či informace, které rezonují ve veřejném prostoru,“ upřesňují v odpovědi jednomu z diskutujících na sociální síti zástupci města.

Analýza rekonstrukce kulturního domu Repre v Mostě ZDE

Jak jsme již informovali čeká Kulturní dům Repre v Mostě rekonstrukce za 785 milionů korun bez DPH. Ve zrekonstruovaném kulturním domě Repre má být kromě přestěhované městské knihovny, multifunkční sál na plesy s kapacitou 800 lidí, sály pro konference, planetárium, kino či restaurace. Počítá se také s opravou okolního venkovního prostranství.

PSALI JSME TAKÉ: Kulturní dům Repre v Mostě čeká rekonstrukce za 785 milionů korun bez DPH

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz