dobrovolní hasiči HZS Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: V ostravské části Hulváky hořelo v půdním prostoru bytového domu, evakuováno bylo 9 lidí


OSTRAVA – Pět jednotek hasičů zasahovalo ve středu 21. února 2024 večer u požáru podkroví a části střechy v Ostravě-Hulvákách. 

Plameny na střeše domu ohlásila oznamovatelka na tísňovou linku hasičů krátce před dvacátou hodinou. Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanic Fifejdy a Zábřeh, spolu s nimi pak dobrovolnou jednotku z Nové Vsi. Velitel zásahu si později na místo povolal ještě dvě velkoobjemové cisterny ze stanic Přívoz a Poruba.

Hasiči provedli odpojení zasažené části domu od elektrické energie, zásah vedli jak vnitřkem objektu, tak vnějškem z automobilového žebříku. Bez zranění objekt opustilo devět osob.

Ohnisko požáru se nacházelo v půdním prostoru, hasiči ho dostali rychle pod kontrolu.  Část střešní konstrukce museli rozebrat, prostory přitom kontrolovali termokamerou. Dům následně přetlakově odvětrali ventilátorem.

Požár byl zlikvidován krátce po půl desáté, do druhé hodiny ranní velitel ponechal na místě události dobrovolnou jednotku na dohled.

Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na jeden milion. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Autor:

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz