dobrovolní hasiči HZS Jihomoravský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Hasiči nalezli v požářišti při požáru domu na Hodonínsku osobu bez známek života


HODONÍNSKO – V pátek večer zasahovali hasiči u tragického požáru rodinného domu ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. 

Krátce po půl jedenácté večer vyslalo naše operační středisko jednotky k nahlášenému požáru ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Za 4 minuty byla na místě naše první jednotka, která po násilném vstupu do domu zahájila v dýchací technice průzkum uvnitř zakouřeného objektu.  

Situaci ztěžoval fakt, že dům byl zaskládán odpadem. Velitel zásahu si proto nechal povolat další jednotky a vyhlášen byl 2. stupeň poplachu. Operační středisko na místo vyslalo celkem 9 hasičských jednotek. 

Hasební zásah probíhal pomocí 3 vodních proudů. Hasiči museli postupně vynášet odpad z místností a venku jej dohašovat. Během zásahu našli hasiči v požářišti osobu bez známek života. Jde o letošní první oběť u požáru v Jihomoravském kraji.  

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 0:39 hodin. Příčina požáru i vzniklá škoda jsou předmětem dalšího vyšetřování. 

U příčiny pracujeme s verzemi nedbalost při topení nebo technická závada na el. spotřebiči. Škoda je aktuálně vyčíslena na 800tis. Kč a zásahem jsme uchránili majetek za 1 milion korun.

Autor: Jaroslav Mikoška

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz