Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava drážní hasiči HZS kolejiště Královehradecký Krimi LZS Nezaradené Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika vlak Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet vlaku s osobním vozidlem v Zachrašťanech u Nového Bydžova měl tragické následky! Ve voze zemřela řidička a těžce zraněno bylo dítě


ZACHRAŠŤANY – V neděli večer byl vyhlášen poplach profesionálním a dobrovolným hasičům z Nového Bydžova, důvodem byla vážná dopravní nehoda na železničním přejezdu u obce Zachrašťany. Střetl se tam na nechráněném železničním přejezdu se světelnou signalizací vlak s osobním vozidlem, uvnitř automobilu zůstaly zaklíněné dvě osoby.

Na místě spolupracovaly složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Ve vozidle zůstaly dvě osoby zaklíněny, z nichž jedna (32letá řidička) bohužel na následky zranění na místě zemřela a druhá (dítě mladší 15 let) byla s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice.  Hasiči z havarovaného vozu vyprostili zraněné dítě. To bylo od počátku v péči záchranářů a následně transportováno do nemocnice.

Ve vlaku bylo asi 70 cestujících, nikdo nebyl zraněn. Ve spolupráci s drážní jednotkou pomohli hasiči lidem vystoupit, byly pro ně přistaveny náhradní autobusy. Místo zásahu bylo dále předáno hasičům Správy železnic. Provoz na trati byl přerušen. Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření hradeckých policistů. Žádáme případné svědky nehody, aby se ozvali na linku 158.

Autor: por. Iva Kormošová
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Foto: HZS Správy železnic

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz