Krimi Městská policie Pátrání Plzeňský Policie Složky IZS Technika vražda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Nález mrtvého muže v řece Berounce v Plzni byl nyní kvalifikován jako zvlášť závažný zločin vraždy! Pachatele kriminalisté zadrželi


PLZEŇ – Poslední případ do nedávna ještě neobjasněného zvlášť závažného zločinu vraždy, kdy bylo více než před rokem v řece v Plzni nalezeno mrtvé lidské tělo bez některých jeho částí, se nám podařilo v těchto dnech objasnit

Nyní již znají totožnost mrtvého, jehož tělo bylo nalezeno v řece Berounce, a hledají svědky, kteří muže na obrázcích naposledy viděli nebo s ním byli v kontaktu, aby informace oznámili na tísňové lince 158. Svědectví občanů by kriminalistům mohlo výrazně pomoci při objasňování tohoto případu. 

AKTUALIZACE: Po více než roce intenzivní práce policistů ze speciálně ustanoveného vyšetřovacího týmu, který se zabýval objasněním trestného činu vraždy z ledna roku 2023, kdy bylo v řece Berounce v Plzni nalezeno mrtvé lidské tělo bez některých jeho částí, se nám podařilo tento poslední případ vraždy objasnit. Ve čtvrtek 29. února 2024 zadrželi kriminalisté v Plzni podezřelého dvaačtyřicetiletého muže, kterého následně vrchní komisař obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Poté byl ze strany vrchního komisaře podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce dnešního dne akceptoval a obviněný muž je tedy stíhán vazebně.

S ohledem na objasnění skutku jsme z původní tiskové zprávy smazali fotografie oběti. S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme k případu uvádět bližší informace. 

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Kriminalisté dne 12. ledna 2023 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vražda. Téhož dne dopoledne bylo v řece Berounka v Plzni nalezeno tělo bez hlavy muže nezjištěné totožnosti.

V těchto dnech je totožnost neznámého již známá. Jedná se o dvaatřicetiletého cizince a kriminalisté se nyní obracejí na veřejnost a hledají svědky, kteří muže na obrázcích naposledy viděli nebo s ním byli v kontaktu, aby informace kdy, kde a případně s kým byl spatřen, oznámili na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Svědectví občanů by kriminalistům mohlo výrazně pomoci při objasňování tohoto případu.   

Autor: mjr. Mgr. Pavla Burešová
a por. Mgr. Dagmar Brožová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz