Dobrovolnictví Finance Pomáháme Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pomozte Charliemu postavit se zpátky na nohy… Charlie – nová šance, do třetice všeho dobrého


LITVÍNOV – Nejen na lidi, ale i na domácí mazlíčky se pořádají dobročinné sbírky. Jednu z nich založil Kočičí a psí azyl, z.s., a to pro štěně křížence Charlie. Je to mladý pes ještě štěně jménem Charlie a do litvínovského depozita se dostal po sražení autem, kdy jeho bývalý majitel neměl na veterinu. Stále pejska provází smůla a i přesto že už absolvoval 2 operace, je potřeba další…

Přispět může každý ZDE

Kdo je Charlie?

Charlie je kříženec, ještě štěně…

V lednu za námi přišli majitelé psa, že jim ho srazilo auto a nemůžou si dovolit jeho léčbu. Rozhodovali se, zda mu pomoct, nebo ho dát uspat. My jsme samozřejmě neváhali ani vteřinu, a zraněné štěně ihned převzali do péče.

Charliemu bylo tehdy pouhých 7 měsíců. Ihned šel na akutní operaci hrudní i pánevní končetiny, měl zlomenou pažní i stehenní kost. Bohužel se stalo to, čeho jsme se obávali ☹ Nastaly pooperační komplikace. A to i přesto, že se to nejdřív zdálo dobré, tak léčení Charlieho se stále jen zhoršovalo, a musel znovu na závažný zákrok.

Měnili mu materiál – dostal do tělíčka komplet nové šrouby, dráty a implantáty. Stávající materiál byl nahrazen dražším a lepším, aby se konečně zahojil a léčba byla úspěšná. Byli jsme z toho moc smutní, ale takový je život, stává se to a my od samého začátku chceme Charlika zachránit a postavit ho zpátky na všechny nožičky. Aby se mohl radovat ze života jako každé normální štěně…

Na dalších kontrolách to vypadalo dobře.

Bohužel přišel další šok!

Na poslední kontrole jsme zjistili, že pánevní končetina je opět přelámaná na několik kousků, takže léčba bohužel opět není úspěšná. Hrudní končetina drží, ale také to není nejlepší. Každopádně – amputace nohou je pro nás stále až ta úplně nejzazší možností!

Chudák Charlie. Mladé štěně, který se toho tolik ještě nenaučila, nic nezná a 3 měsíce leží jen v klidovém režimu…

Představení projektu:

Charlie má domluvené místo na jiné ortopedické klinice v Praze, kde se mu to pokusí celé a naposledy opravit. Nezaručují 100% úspěšnost, ale dle nich ho na nohy postaví opět zpátky.

První termín operace už je domluvený – budou mu dávat dohromady pánevní končetinu. Každá noha se bude operovat a léčit zvlášť. Operace jsou hodně náročné.

Čeká nás pravidelné dojíždění do Prahy na konzultace, kontroly, léčení a operace.

Zadní nohu musí dát do pořádku – celkově ji upravit a evidentně bude po léčbě trochu kratší. Ale hlavně, že bude v budoucnu běhat a nebudeme muset nožičku amputovat.
U hrudní končetiny musí být úplně jiný postup zákroku. Dochází tam totiž ke ztrátě kosti, kterou je potřeba opravit.

Dají mu nové vnitřní dlahy, aby se mu už nic nemohlo poškodit, a léčba byla konečně(!) úspěšná.

A teď to nejhorší: Každá odoperovaná noha bude stát minimálně 30–40 tisíc jen samotná operace. Plus následná léčba…
Někomu to může přijít šílené… ale máme-li možnost mladému pejskovi zachránit život, postavit ho na nohy a dopřát mu dokonalý život, proč do toho nejít?!
Před námi je teď několikaměsíční léčba.

Věříme – a moc vás o to prosíme – že nám s tím pomůžete. Že umožníte malému Charlikovi dokončit léčení a postavit ho konečně na nohy.
Jsme za každou pomoc nesmírně vděčni.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Dosavadní léčba nás vyšla na cca 50 tisíc

Všechny vybrané peníze půjdou samozřejmě přímo na operace a léčbu Charlieho.

Primárně teď musí absolvovat dva velmi závažné operační zákroky. Každá noha vyjde na minimálně 30–40 tisíc korun! Na kliniku budeme dojíždět opakovaně na kontroly, konzultace, další zákroky… Jedna cesta (tam) je 120 km.
Budeme tedy potřebovat peníze nejen na samotné operace, ale i na léky, následnou léčbu, spotřební materiál… i na pohonné hmoty a samozřejmě na potřebné rehabilitace.

Jak už je zmíněno, náročná léčba potrvá několik měsíců a bude stát hromadu peněz. Budeme rádi za jakoukoliv podporu Charlieho a budeme moc vděční, když se nám ho díky vám podaří zachránit a veškerou potřebnou péči o psího dorostence zrealizovat.

Děkujeme vám všem, kdo do toho jdete s námi – tedy hlavně s malým Charliem, že vám jeho život není lhostejný ♥

Věříme, že do třetice všeho dobrého  ♥

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz