Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Městská policie Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Pátrání Plzeňský Policie Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Policisté po výhrůžce evakuovali a prohledali prostory kampusu Univerzity v Hradci Králové! Nic nenašli…


HRADEC KRÁLOVÉ / ČESKO – Kriminalisté se po celý dnešek intenzívně zabývají v Česku anonymní výhrůžkou, kdy pisatel v emailu vyhrožuje střelbou v budovách šesti univerzit napříč Českem! Anonym údajně požaduje výkupné!

Policisté přijali zvýšená bezpečnostní opatření a například kampus Univerzity v Hradci králové policie evakuovala a následně prohledala. „Přijatý poznatek policisté řádně prověřili a zjistili, že se nezakládá na pravdě. Zásahová jednotka včetně prvosledových hlídek a psovodů prohledala všechny prostory kampusu UHK a vyhodnotila prostory jako bezpečné,“ dodávají policisté s tím, že evakuován byl celý univerzitní kampus Na Soutoku v Hradecké ulici v Hradci Králové.

Výhrůžný anonym pisatel adresoval emailem na Univerzitu Karlovu (UK), ústeckou Univerzitu J. E. Purkyně, Západočeskou univerzitu (ZČU) v Plzni, královéhradecké univerzitě, Univerzitě Palackého v Olomouci a  Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, policisté ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů… Výhrůžka nesměřuje k dnešnímu dni, nyní komunikujeme se všemi dotčenými univerzitami a následně budou nastavena bezpečnostní opatření a to i na základě vyhodnocení všech rizik. Kriminalisté na případu pracují a pátrají po pisateli. V současnosti policisty můžete ve zvýšené míře vidět u vysokých škol při provádění periodických kontrol. Se všemi zástupci VŠ policisté v nedávné době řešili postupy pro obdobné případy a obdrželi od policie bezpečnostní doporučení, která budou vždy v koordinaci s jejich krizovými plány.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz