Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME KRIMI: Muž, zadržený v neděli v souvislosti s pokusem znásilnění v Chomutově, byl propuštěn na svobodu! Nebyl to pachatel


CHOMUTOV – Muž, zadržený v neděli v souvislosti s pokusem znásilnění v Chomutově, byl včera ve večerních hodinách propuštěn na svobodu. Původní podezření se informacemi, které policisté dosud získali a vyhodnotili, nepotvrdilo. Kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují a provádí další operativní úkony za účelem zjištění pachatele skutku.

Případem pokusu znásilnění se od nedělního rána intenzivně zabývají chomutovští policisté. Neznámý pachatel v Písečné ulici v Chomutově s použitím násilí napadl ženu, kterou chtěl zřejmě znásilnit. Dotyčná se bránila, utrpěla zranění, ale podařilo se jí utéct! Na tísňové lince jsme přijali telefonické oznámení od spolupracovnice napadené ženy, která po události přiběhla do místa, kde pracuje. Tam se kolegyni svěřila, že byla přepadena a přitom utrpěla zranění.

Ženu středního věku měl neznámý muž napadnout při cestě do práce, když šla v ulici Písečná po chodníku spojujícím Kamennou a supermarket Tesco. Najednou k ní zezadu přistoupil útočník jdoucí nějakou chvíli za ní po stejném chodníku, napadl ji a přitom se násilím pokoušel o intimnosti a chtěl ženu zatáhnout do křoví. Té se však podařilo vysmeknout a utéct. Agresor měl podle ženy odejít směrem k ulici Kamenná.

Policisté přijaté oznámení začali okamžitě prověřovat, zjišťovat všechny potřebné informace a pátrat po pachateli. „V souvislosti s událostí pak v neděli v ranních hodinách zadrželi jednoho muže, který byl umístěn do cely předběžného zadržení. Policisté ve věci provádí další úkony trestního řízení a shromažďují a vyhodnocují další poznatky,“ dodala mluvčí chomutovské policie por. Mgr. Miroslava Glogovská.

Obracíme na případné svědky popsané události, kteří by mohli policistům poskytnout jakékoli informace k samotnému incidentu anebo k pachateli, aby kontaktovali policii na lince 158, nebo osobně na kterémkoli oddělení policie.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz