Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda stroj Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Devětasedmdesátiletý řidič u Studénky nepřežil střet s nákladním autem


STUDÉNKA – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera dopoledne u dvou vážných dopravních nehod. Krajskému operačnímu středisku byly události nahlášeny v odstupu deseti minut.

Nejprve přijali operátoři tísňové volání ke střetu osobního a nákladního vozidla ve Studénce. Zaklíněn zůstal devětasedmdesátiletý muž, u něhož posádky ZZS zahájily rozšířenou resuscitaci ještě před jeho vyproštěním. Snaha obnovit krevní oběh však nevedla k úspěchu a pacient na místě podlehl zraněním, která utrpěl.

Profesionální jednotka hasičů ze stanice v Bílovci, společně s dobrovolnou jednotkou ze Studénky, vyjížděla k vážné dopravní nehodě v městské části Butovice ve Studénce. 

Operační středisko hasičů přijalo informaci o nehodě včera v 9:41 hodin. Při nehodě osobního a nákladního vozu došlo k zaklínění řidiče osobního vozu. Hasiči, společně se Zdravotnickou záchrannou službou, začali okamžitě s vyprošťováním řidiče. Bohužel na místě zasahující lékař již během vyprošťovacích prací prohlásil zranění za tak závažná a neslučitelná se životem, že konstatoval smrt řidiče osobního vozu.

Hasiči po ukončení šetření nehod ze strany Policie ČR, provedli vytažení vozu zpět na komunikaci, kterou rovněž uklidili.

FOTOGALERIE…

Foto: ZZS MSK a HZS Moravskoslezského kraje

Druhá nehoda se odehrála o chvíli později na dálnici D1, poblíž obce Olbramice. Dvaačtyřicetiletý muž havaroval s osobním vozidlem a musel být po havárii vyprošťován. S vícečetnými poraněními byl zajištěn krčním límcem, uložen do podtlakové matrace, aplikovány byly potřebné léky a poté záchranáři realizovali jeho transport na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
a Kamila  Langerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz