Auto-Moto Celní správa Cestování Doprava Finance Krimi Policie Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Celníci na dálnici D8 u Řehlovic na Ústecku odhalili dodávku plnou padělků a pyrotechniky


ŘEHLOVICE – Padělky elektronických cigaret, sběratelských kartiček i nebezpečnou pyrotechniku objevili ústečtí celníci v dodávce při namátkové silniční kontrole. 

V uplynulých dnech si hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj vytipovala na dálnici D8 u obce Řehlovice ke kontrole bílou dodávku zn. Mercedes Benz Sprinter s pražskou registrační značkou. 

Při kontrole nákladového prostoru celníci odhalili v kartonových krabicích zboží podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví. Konkrétně se jednalo o 18 720 kusů sběratelských kartiček „UEFA EURO2024 GERMANY“ a 800 kusů elektronických cigaret „ELF BAR 500“. Zpracováním, způsobem balení ani cenou neodpovídalo zboží originálním výrobkům. Hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v ceně originálních výrobků, dosáhla téměř 270 tisíc korun.   

FOTOGALERIE…

Foto: Celní správy ČR

Dále celníci nalezli v útrobách dodávky deset krabic se zábavní pyrotechnikou kategorie F3 a jednu krabici s 13 kusy kulových pum s označením BIG DEMON 300, kategorie F4. Podle zákona o pyrotechnických výrobcích může kategorii F4 dodávat na trh jen osoba s odbornou způsobilostí. Celníci tak devětatřicetiletého muže i s nebezpečnou pyrotechnikou předali na místě přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření.

Autor: por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz