Auto-Moto Celní správa Doprava Finance Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

CELNÍ SPRÁVA: Služební pes Button označil drogy ukryté ve vozidle na Českobudějovicku


ČESKOBUDĚJOVICKO – Další úspěšný záchyt si na své konto mohou připsat pracovníci oddělení Mobilního dohledu Celního úřadu pro Jihočeský kraj. V březnu při běžné kontrolní činnosti zaměřené na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si na dálnici D3 ve směru na České Budějovice vytipovali osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia s českou imatrikulací. Osádku tvořili tři muži a jedna žena.

Příslušníci kromě kontroly dokladů provedli za pomoci služebního psa Buttona kontrolu interiéru vozidla a zavazadel. Pes Button označil mezi sedadlem spolujezdce a pravými předními dveřmi černou tašku, ve které se nacházelo 20 g pervitinu. Tím však jeho úspěšné značení neskončilo. Intenzivně se zajímal zejména o okolí ruční brzdy a místo značil. Prostor plastového úkrytu pod ruční brzdou skrýval plastový sáček s 800 g efedrinu. Button tak opět prokázal své schopnosti, avšak pro osádku vozidla další jízda skončila. Příslušníci hlídky pro věcnou nepříslušnost věc předali na místě přizvaným pracovníkům Služby kriminální policie a vyšetřování České Budějovice.

FOTOGALERIE…

Foto: Celní správa ČR

Kromě nalezených drog pracovníci celního úřadu u dvou osob zjistili nedoplatky na již pravomocně splatných pokutách ve výši 1 000 Kč a 500 Kč, obě osoby tyto nedoplatky na místě uhradily. 

Autor: por. Bc. Radek Kréda
Tiskový mluvčí CÚ pro Jihočeský kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz