Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Dnešní den doprovodí hlavně v Čechách vysoké teploty, které mohou odpoledne výjimečně překračovat i 20 °C.


ČESKO – Dnešní den doprovodí hlavně v Čechách vysoké teploty, které mohou odpoledne výjimečně překračovat i 20 °C. Na Moravě a na severovýchodě Čech bude místy více oblačnosti, silnější jihovýchodní vítr a také teploty o něco nižší.

Zítra přes naše území přejde studená fronta, za kterou se krátce ochladí. Na Velikonoce se ale vrátí velmi teplé počasí, příliv teplého vzduchu od jihozápadu přinese až rekordně vysoké odpolední teploty. V sobotu, neděli i v pondělí budou nejvyšší teploty většinou v rozmezí 17 až 23 °C.

První obrázek ukazuje dnešní předpokládaný sluneční svit v hodinách, nejméně bude slunce svítit v tmavších oblastech na Moravě a na severovýchodě Čech.

Druhý obrázek ukazuje odpolední pocitovou teplotu, kterou bude na Moravě hodně snižovat silnější vítr, pocitově tam bude často pod 10 °C, i když teploměr ukáže o něco více. Naopak v Čechách, kde bude všeobecně tepleji a k tomu bude foukat i slabší vítr, tak bude pocitová teplota ve srovnání Moravou často až o deset stupňů vyšší, platí to hlavně pro západní polovinu Čech.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz