dobrovolní hasiči HZS Karlovarský Krimi Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: V Chodově na Sokolovsku hořelo nad ránem v bytě, hasiči uvnitř našli ženu bez známek života! Dva zasahující strážníci se nadýchali kouře


CHODOV – Obyvatelé domu v Chodově nahlásili v pátek ve čtyři hodiny ráno na tísňovou linku hasičů, že z bytu v prvním nadzemním patře vychází kouř. Následně upřesnili, že kouř je již v celém vchodě a že nemohou dům opustit. Operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů. Požár bytu nepřežila žena a dva zasahující strážníci se nadýchali kouře.

Operační středisko hasičů tak vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu. První jednotka na místě potvrdila, že požár zasáhl celý byt a že na balkonech nad hořící bytem jsou osoby, které čekají na záchranu. Ještě před příjezdem hasičů na místo opustilo dům osm osob, dalších dvanáct pak hasiči zachránili výškovou technikou z balkonů či vyvedením po schodišti ve vyváděcích maskách. Samotná likvidace plamenů trvala několik desítek minut, průzkumem v hořícím bytě byla uvnitř nalezena žena bez známek života.

V počátku zásahu se dva členové městské policie nadýchali kouře, po zhoršení jejich zdravotního stavu byli sanitkou převezení do nemocnice. Evakuované a zachráněné osoby byly umístěné v evakuačním autobuse, po dvou hodinách zásahu a po odvětrání domu bylo možné je postupně pustit zpět do jejich bytů. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů, příčina požáru a výše škody je v šetření.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS KV

Zasahující jednotky: HZS Sokolov, Karlovy Vary, Ostrov, Kraslice, Toužim, JSDH Chodov, Vintířov, Nová Role, Březová, Loket, Nejdek.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz