Finance Kultura kulturní akce Městská policie Plzeňský Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POMÁHÁME: Příběh čtyřletého bojovníka Dominika se vzácným syndromem…


PLZEŇ – Nelehký start do života zažívá čtyřletý Dominik, který je synem budoucího strážníka Městské policie Plzeň. Malému bojovníkovi byl diagnostikován velmi vzácný Goldenharův syndrom, který způsobuje deformace v obličeji…

Poznejte Dominika, čtyřletého chlapce plného radosti a odvahy, který neustále překonává výzvy, o nichž mnozí z nás dosud neslyšeli.

Dominik se narodil v rámci rizikového těhotenství. Během 29. týdne bylo odebráno téměř třičtvrtě litru nadbytečné plodové vody. Navzdory tomu, že porod pak proběhl v termínu, přinesl s sebou několik překvapení. Odhalily se i další komplikace, včetně příčného rozštěpu rtuzkrácené pravé čelisti a nefunkčních kloubů spodní čelisti. Po porodu následovalo ORL vyšetření v Plzni, které nás přivedlo do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Následovala série chirurgických zákroků, včetně odstranění třetího ouškapříčného rozštěpu rtu a tříselní kýly. S každou operací jsme čelili novým výzvám, včetně péče o píštěle, které se opakovaně tvořily.

Dominik podstoupil několik narkóz a operací, což bylo pro něj i pro nás velmi náročné. Naše cesta nebyla pouze o chirurgických zákrocích. Dominik se potýkal s mnoha zdravotními komplikacemi, včetně streptokokové angíny, mononukleózy a laryngitidy. Kromě toho jsme čelili i problémům se sluchem, až jsme nakonec zjistili, že Dominik potřebuje kostní sluchadlo.

Dominik Potřebuje speciální komunikaci pomocí znakové řeči, je krmen prostřednictvím sondy Peg a je závislý na asistenci při každodenních činnostech. Navíc se potýká s genetickými vadami, jako jsou křehké dlouhé kosti a nedostatečná zubní sklovina.

Teprve až vstoupí do věku dospělosti, lékaři mu zlomí a zvětší dolní čelist, aby měla normální velikosti a Dominik získal zubní implantáty.Každý příspěvek přináší naději a pomáhá v boji s nástrahami, které přinesl Goldenharův syndrom.

Rodiče chlapečka zorganizovali pro svého syna sbírku, kterou najdete zde ▶️bit.ly/DominikSbirka◀️ V odkazu můžete Dominikovi přispět a přečíst si celý jeho příběh…

Jak sbírka pomůže?

Vaše podpora bude využita na speciální pomůcky a péči. Konkrétně na kostní sluchadlo, speciální autosedačku, pobyt v lázních, zdravotnický materiál (např. stříkačky dezinfekce), dojíždění k lékařům do Plzně a do Prahy a na další případnou léčbu.

Další Dominikův úsměv bude věnován i Vám. Přispět můžete ZDE:

Děkujeme vám za každou projevenou laskavost a podporu.

Budeme vděčni za sdílení tohoto příspěvku…

Zdroj: městská policie Plzeň
a Znesnáze21.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz