Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Složky IZS Středočeský stroj sypač Turistika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Do hor se vrátila zima v plné síle!


ČESKO – Po mnoha nadprůměrně teplých týdnech a po tzv. letních dnech přišlo chladnější období, než je pro tuto roční dobu obvyklé. O to citelnější ochlazení pociťujeme. Na horách se objevuje sněžení a i v nižších polohách se mohou přechodně vyskytnout sněhové vločky nebo krupky, zejména v intenzivnějších přeháňkách.

Ty nás budou provázet dnes i v dalších dnech. Na srážky nejbohatší zdá se budou pátek a sobota. Přeháňky na naše území přinesou potřebnou vláhu a snad i radost milovníkům zimního počasí na horách.

Do sobotní půlnoci by mělo (zejména během srážkové epizody v pátek) napadnout na hřebenech nejvyšších hor i několik desítek centimetrů nového sněhu.

Nejvíce patrně na Šumavě a v Krkonoších – možná i kolem 30 cm. V sobotu navíc bude během dne sněžit i dál. Pokud se o víkendu chystáte do hor, počítejte, že na hřebeny se vrátila zima v plné síle.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz