Cestování Doprava elektřina Finance Kultura Liberecký modernizace politici Politika stroj Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Ve veřejné anketě o novou podobu lanovky na Ještěd získala nejvíc hlasů varianta jedné kabiny zavěšené na dvou lanech, která se pracovně říká „tramvaj na lanech“


LIBEREC – Ve veřejné anketě o novou podobu lanovky na Ještěd získala nejvíc hlasů varianta jedné kabiny zavěšené na dvou lanech, která se pracovně říká „tramvaj na lanech“. Jednu prostornou kabinu, která pojme 60 až 80 cestujících, preferují také liberečtí radní. Informoval o tom hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Podle slov náměstka primátora Jiřího Janďourka dává rada přednost tzv. dlouhé verzi, která by začínala už u konečné zastávky tramvaje v Horním Hanychově. O konečné podobě nové lanovky na Ještěd rozhodne 25. dubna liberecké zastupitelstvo.

„Snahou města je co nejdříve obnovit provoz lanovky na Ještěd. Řada z vás mi píše, proč město nepostupuje rychleji? Proč lanovka už dávno znovu nejezdí? Ujišťuji vás, že si velmi dobře uvědomuji, jak moc je pro vás důležitá. A zároveň, že děláme opravdu maximum proto, aby tento vzácný dopravní prvek začal sloužit veřejnosti i návštěvníkům našeho města co nejdříve, vysvětluje primátor statutárního města Liberec Jaroslav Zámečník.

Podrobnější informace o projektu: Obnova lanovky na Ještěd pak naleznete také ZDE:

Zdroj: Liberec.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz