Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Chladné počasí, které panuje už druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne


ČESKO – Chladné počasí, které panuje na našem území už druhý týden, bude pokračovat do konce pracovního týdne.

Vydatné srážky, které očekáváme ve východní polovině území budou doprovázené i nízkými teplotami, a to hlavně na severovýchodě, kde nepřekročí 7 °C.

Intenzivnější sněžení se přechodně může objevit i v nižších polohách a na horách na Šumavě, v Jeseníkách a Beskydech nasněží dnes místy až 10 cm nové sněhové pokrývky.

Během čtvrtečního a pátečního rána teploty klesnou většinou k hodnotám kolem nuly a tak stále na některých místech hrozí mráz, který může poškodit ovocné stromy a vzešlou zeleninu.

O víkendu přijde slunečné počasí a oteplení. Noční mrazy už nebudou hrozit a denní teploty se v sobotu dostanou k 20 °C, v neděli ojediněle mohou dosáhnout i letních 25 °C.

První polovina příštího týdne slibuje taktéž slunečné a na závěr dubna i velmi teplé počasí s teplotami v odpoledních hodinách i kolem 25 °C.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz