Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda stroj Technika tragická nehoda Z domova Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Čelní střet dvou osobních aut na Kroměřížsku nepřežila spolujezdkyně jednoho z havarovaných aut! Další čtyři lidé se zranili


KROMĚŘÍŽSKO – Včera dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na Kroměřížsku. Čelní střet dvou vozů nepřežila spolujezdkyně a zranění byli další čtyři lidé. Na místě tragické nehody zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů.

Sedmatřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Octavia jedoucí od Uherského Hradiště jela z doposud přesně nezjištěných příčin v protisměru, kde se následně čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Karoq.

Její spolujezdkyně svým zraněním na místě podlehla. Samotná řidička octavie a další dva spolujezdci utrpěli zranění. Zraněn byl i řidič karoqu.

Kroměřížští kriminalisté společně s dopravními policisty nehodu nadále šetří.

V souvislosti s touto dopravní nehodou hledáme svědky této události. Uvítali bychom také záznamy z palubních kamer, na kterých je vidět jízda černé octavie v protisměru. Svědci nás mohou kontaktovat na lince 158 nebo na telefonním čísle dopravních policistů 735 780 170.

Foto: HZS Zlínského kraje

HZS ZK: V deset hodin dopoledne přijalo krajské operační středisko hasičů přes systém eCall oznámení o dopravní nehodě, ke které mělo dojít na silnici I/50 u Střílek na Kroměřížsku.

Na místo ihned operační důstojník vyslal pět jednotek hasičů. Ty po příjezdu do místa hlášené nehody potvrdily střet dvou osobních vozidel. V jednom cestovali čtyři lidé. Tři z nich hasiči vyprostili z vozidla ven na páteřové desce. Čtvrtá osoba byla již mimo vozidlo. Ve druhém autě jel řidič sám.

Ve spolupráci s posádkou ZZS hasiči prováděli u jedné osoby resuscitaci, a to včetně použití AED. Ta však svým zraněním podlehla. Dalším zraněným hasiči poskytovali tepelný komfort. Taktéž pomohli s transportem jedné zraněné osoby do vrtulníku letecké záchranné služby.

U vozidel hasiči provedli protipožární opatření a u jednoho z nich odpojili autobaterii. Po nárazu došlo u automobilů k velkému úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem.

Po zadokumentování místa nehody pomohli hasiči s naložením vraků aut na vozidla odtahové služby. Poté provedli závěrečný úklid vozovky od použitého sorbentu a střepů z vozidel a po třetí hodině odpolední se vrátili zpět na své základny.

🚒Zasahující jednotky:

HS Morkovice – Slížany

CHS Uherské Hradiště

HS Bučovice

JSDHO Koryčany

JSDHO Buchlovice

Autor: por. Radomír Šiška, DiS.
a HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz