Jihočeský Krimi Městská policie Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Agresivní muž napadl v Českém Krumlově strážníka! Má na krku obvinění hned ze tří trestných činů


ČESKÝ KRUMLOV – Kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Českobudějovicka, kterého viní ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví.

K incidentu došlo v pondělí dne 22. 4. 2024 v odpoledních hodinách u autobusového nádraží v Českém Krumlově. Obviněného vyprovokovalo to, že ho strážník městské policie vyzval k prokázání totožnosti, neboť měl svým chováním porušovat obecně závaznou vyhlášku města Český Krumlov, která zakazuje požívání alkoholu na veřejnosti.

Zjevně opilý muž začal strážníkovi nejprve nadávat a následně ho napadl úderem do oblasti ramene a hlavy. Nedlouho po útoku byl agresor následně zadržen českokrumlovskými policisty. Muž však v útoku na strážníka pokračoval i po jeho zadržení. Nejprve se ho snažil opětovně fyzicky napadnout a následně mu vyhrožoval újmou na zdraví. Svým chováním si tak vysloužil pobyt v policejní cele. Obviněnému nyní hrozí v případě prokázání viny u soudu trest odnětí svobody v trvání až čtyř let.

Autor: por. Miroslav Šupík, DiS.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz