Finance Kultura kulturní akce Pomáháme Pozvánka společenská akce Technika tip redakce Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Svátek vína je tu. Vinařské Litoměřice opět lákají na kvalitní vína


LITOMĚŘICE – Již tuto sobotu, tedy zítra 27. dubna se v areálu litoměřického hradu a kulturního domu uskuteční nejprestižnější výstava českých vín v pořadí již 22. ročník Vinařských Litoměřic.

Vinařské Litoměřice je výstava českých a moravských vín s mezinárodní účastí. Jde o nejprestižnější výstavu českých vín. Součástí výstavy je soutěž vín, která se uskutečnila 20. 3. – 21. 3. 2024 v hotelu Koliba v Litoměřicích.

Program 22. ročníku Vinařských Litoměřic: V sobotu v 15.00 hodin proběhne slavnostní zahájení 22. ročníku Vinařských Litoměřic a v 16.00 hodin předání medailí ze soutěže a poté se bude konat slavnostní ceremoniál, kde budou předány ocenění vítězům jednotlivých kategorií. Chybět nebudou ani řízené degustace dle harmonogramu. Jako hudební doprovod zahraje cimbálová muzika Slovácko s Jožkou Šmukařem.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 564 soutěžních vzorků od 97 vinařství a vinařů, které splňovaly podmínky statutu soutěže. Soutěžila vína ze sedmnácti států, kromě České republiky, Slovenska, Itálie, Rumunska, Francie, Španělska, Portugalska, Německa, Chorvatska, Makedonie, Bosny a Herzegoviny, Kosova, Rakouska, Moldávie, Arménie, Gruzie. Vína byla hodnocena znalci vín s odbornou způsobilostí v patnácti komicích.

V soutěži bylo uděleno 31 velkých zlatých medailí, 218 zlatých medailí, po krácení přihlášených vzorků dle podmínek statutu soutěže se stříbrné medaile neudělovaly.

Champion výstavy je Ryzlink vlašský, podzimní sběr , 2022 z vinařství Ing. Miroslava Volaříka.

Pořadatel výstavy je opět ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o., Ústí nad Labem ve spolupráci s městem Litoměřice, Městským kulturním zařízením v Litoměřicích a Cechem českých vinařů.

Autor: Honza Vraný
PR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz